пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

10 Всеукраїнський турнір юних економістів - офіційно.

Юні економісти із Надвірнянського ліцею знову призери на Всеукраїнському рівні

Команда Надвірнянського ліцею "Черлені пацьорки", зайнявши 1 місце на обласному турнірі юних економістів, отримала право представляти нашу область на 10 Всеукраїнському турнірі юних економістів у м.Суми.
Турнір проходив 28 жовтня - 1 листопада на базі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 імені О. Бутка та Української  академії банківської справи Національного банку України. Учасники турніру проживали у готелі «Олімпійський» в комфортних умовах.
Участь у змаганнях взяло 17 команд  (83 учні та 17 керівників) з 8 регіонів України: по 5 команд з Сумської та Харківської областей, 2 команди з Волинської, по одній з Миколаївської, Івано-Франківської, Донецької (м. Маріуполь), Дніпропетровської та Хмельницької областей.
У складі журі, очолюваному доцентом Харківського національного педагогічного університету імені Г. Сковороди  Олійником Олександром Володимировичем,

працювали 29 викладачів, аспіранти та студенти вищих навчальних закладів України та вчителі шкіл.

28 жовтня 2014 року в актовій залі другого навчального корпусу Української  академії банківської справи Національного банку України відбулися урочистості з нагоди відкриття 10 Всеукраїнського турніру юних економістів.
З теплими побажаннями успіхів, цікавої та злагодженої гри всім учасникам турніру виступили методист вищої категорії відділу роботи з обдарованою молоддю та проведення масових заходів відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти О.М. Бурлака; 
директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації О.І. Попова;
голова журі турніру – кандидат економічних наук, доцент Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди О.В. Олійник; проректор УАБС НБУ, професор І.О. Школьник. 
Усі виступаючі дякували господарям за гарну організацію і теплий прийом, висловлювали сподівання, що і цей турнір, як і попередні, відкриє нових зірочок. А голова журі навіть хоче бачити серед школярів майбутніх нобелівських лауреатів!
 
29-30 жовтня пройшли чотири кола чвертьфінальних боїв, протягом яких визначились півфіналісти (серед яких опинилась і наша команда "Черлених пацьорок")

Ці два дні були для усіх команд надзвичайно насиченими і дух суперництва дивним чином поєднувався із взаємодопомогою, спільним відпочинком та підготовкою до наступних боїв.

31 жовтня кількість команд, яким довелось змагатись різко зменшилась - у півфінал увійшли не всі. "Черлені пацьорки" півфінальний бій провели із "Вістою" із м.Луцьк та командою із м.Суми із загадковою назвою "Бертольда Шварца".

І хоча "Бертольда Шварца" так і не вибухнула (Бердольд Шварц - винахідник пороху) - у фінал вийшла.
Отож - "Черлені пацьорки" володарі почесного третього місця.
1 листопада у фіналі зустрілись три команди із м.Суми, які поділили між собою перше та другі місця. 
А абсолютну перемогу у 10 Всеукраїнському турнірі юних економістів здобула команда Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 імені О. Бутка під назвою "Десятка", з чим ми всі привітали і команду і керівника команди.
Не обділили визнанням і нашу команду. Титул "Найкращого доповідача" присудили капітану "Черлених пацьорок" - Огерук Христині.
Але найголовніше, що отримали учні від турніру - це море позитивних емоцій, багато нових друзів із усієї України та живе спілкування із членами журі - провідними економістами України.
Далі чекаємо неофіційних поглядів на турнір







2 коментарі: