середу, 19 листопада 2014 р.

Ювілейний турнір з економіки (кавалок третий)

Коломийка № штири
30 жовтня, знову ранок, подякувавши долі і друзям, що святкування Гелловіну (і інших важливих подій) перенесено на майбутнє, пацьорки почали вирішувати питання: яку ж вишивку одягнути сьогодні? Так, як впевненості у виході до півфіналу не було, вирішили за давнім бандерівським гаслом "Перемога або..." одягнути чорні вишиванки (мова іде про дівчат)
ну і здобути вихід у півфінал, або...


Перше коло цього дня повинно було відбутись у складі трьох команд, а друге - чотирьох.
Перше коло довелось грати (як потім ми дізнались) зразу із двома фіналістами: "Concordia"
і команда ім. "Бертольда Шварца" (саме так - Шварца, а не Шнідке).
І хоча керівник нашої команди на початку гри знову десь валенцався (шукав пригод тобто), жеребкування не дуже вийшло, почали грати із ролі опонента (хоча хотіли почати із рецензування). Ведучим у першому колі знову у нас Олександр Таперік. Отож...
Перший бій: доповідає "Бертольд" (ну можна ми так будем називати Шварца?), опонує капітанша пацьорок Христина, 
рецензує "Concordia". Черговий раз розглядається питання про електронні гроші, ну скільки можна вже? Ой, перепрошуємо, це ми опоненти (хто не знає правил - опонент пропонує питання). 
Напевно всі десь трохи не допрацювали, оцінки (крім однієї) для всіх однакові:
Доповідач, він же Бертольд: (8,8,8,8,8 - 24), опонент, тобто панночка Христя (8,8,8,8,8 - 16), рецензент "Concordia" (9,8,8,8,8 - 8,2). 
Бій другий: доповідає пацьорка Таня. Горло болить? А керівник казав лікуватись самій, а не ділитись ліками з друзями. (Перепрошуємо, це була рекламна пауза).
А доповідає Таня (вірніше пробує хриплим голосом відтворити звуки з української мови) про платіжний баланс України (9,9,9,8,8 - 25,8). Опонує "Concordia" (9,9,9,8,8 - 17,2), рецензує Бертольд (9,9,9,9,8 - 8,8). Виглядає, що це питання команди розкрили краще ніж попереднє.

Бій третій: розглядаємо питання про курс багатостраждальної гривні. Як показав недовгий час після турніру, наші песимістичні прогнози, на жаль, таки справдились (це був ліричний відступ).
Доповідає "Concordia" (9,9,9,9,8 - 26,4), опонує Бертольд (10,9,9,9,8 - 18), рецензує пацьорок Юра (9,9,8,8,8 - 8,4).
Коло завершилось. Результат: "Concordia" - 51,8 (рейтинг "5"), Бертольд - 50,8 (рейтинг "4"), "Черлені пацьорки" - 50,2 (рейтинг "3"). Ну, що ж, різниця в балах незначна, а в рейтингу дуже відчутна. Пацьорки духом не падають, мобілізуються, збираються силами до "крайнього" кола боїв.
Ідемо обідати і дізнаємось приголомшливу новину - команда з Конотопу (ну звичайно із назвою "Конотопська відьма")
передчасно закінчує турнір - дискваліфікація через користування інтернетом. Це, здається, вперше за історію турнірів з економіки. Кожна команда задумується над цією новиною і робить висновки. Різні команди - різні висновки.
В результаті наше "крайнє" коло граємо не чотирма командами, а трьома. Знову зустрінемось із "Національним резервом" із Харкова 
та вперше із "Меридіаном" із Сум. 
Пацьорку Роксолану, яка майже втратила шанс доповідати свої питання, після її демаршу (зараз опишемо) вирішили випустити на опонування. Ага, демарш Роксолани, у художній обробці виглядає так: "Я в бій, я в бій" - і рвати сорочку на собі. Роксолану заспокоїли, нагадали що вона ні разу на морі не служила, живе не в Одесі, а в Карпатах, і вишивка це не "тільняшка". 
Перший бій: розглядаємо питання про торгову марку в маркетинговій стратегії, доповідає "Нацрезерв" (9,9,9,9,9 - 27), опонує уже згадана Роксолана (9,9,9,9,9 - 18), рецензує "Меридіан" (9,9,9,9,8 - 8,8). Ну порівняно з попереднім колом - оцінки захмарні (для нас).
Другий бій: доповідає пацьорката Христя (10,9,9,9,8 - 27), тобто пацьорка Христя, про бідність в Україні (що ж питання всі якісь такі невеселі?), опонує "Паралель" (8,8,8,8,8 - 16), рецензує "Нацрезерв" (9,9,9,9,8 - 8,8).
Третій (крайний) бій: доповідає "Меридіан" (8,8,8,8,7 - 23,4) про глобалізацію і куди Україні втекти від глобалізаторів, опонує "Нацрезерв" (9,9,9,9,8 - 17,6), рецензує наша "козирна дама" Христя (9,9,9,9,9 - 9).
Нарешті, ми так довго цього чекали - перше вигране коло, зрештою і "Нацрезерв" далеко від нас не втік і заробив той же рейтинг, отож результати кола:
"Черлені пацьорки" - 54 (рейтинг "5"), "Національний резерв" - 53,4 (рейтинг "5"), "Меридіан" - 48,2 (рейтинг "2"). В принципі питання про вихід до півфіналу на 99% вирішено позитивно, можна і познимкуватись
із ведучою,
із членами журі,
 із друзями-суперниками.
Ну що ж, ідемо вечеряти і готуватись до півфіналу...
Далі, десь-колись, буде

Немає коментарів:

Дописати коментар