вівторок, 30 квітня 2013 р.

Ярмарки професій

Протягом січня-квітня 2013 року учасники економічного клубу під керівництвом Тетяни Миколаївни підготували кілька виховних годин з назвою «Ярмарок професій». Метою заходу було ознайомити учнів ліцею з професіями, які кожен з нас вважає цікавими і перспективним. 

Підгледіла за ярмарками Андріїв Надія

Що робити в майбутньому? Яку професію обрати? Ці вічні питання турбують нас завжди.  Це була мандрівка у інший світ – світ професій та мрій. Багатьом він допоміг зрозуміти своє покликання, визначити плюси та мінуси обраної професії.
Кожен з учасників економічного клубу підготував презентацію та коротку доповідь за планом того, що слід памятати при виборі майбутньої професії






Обираючи професію пам’ятайте!
--  Ознайомтеся з інформацією про світ професій і визначте сферу діяльності, що Вас цікавить;
--  Вивчіть самого себе, щоб скласти уявлення про свої інтереси, здібності, нахили;
--  З’ясуйте, чи немає у Вас протипоказань щодо обраної професії;
-- Знайдіть можливість зустрітися з представниками цієї професії; довідайтeся, в якому навчальному закладі можна одержати відповідну кваліфікацію;
-- З’ясуйте у спеціаліста центру зайнятості, чи користується обрана Вами професія попитом на ринку праці.


Презентації включали в себе інтерв’ю людей, які працюють за вибраною професією, обговорення переваг та недоліків, заробітної плати та перспектив. Це була доволі корисна інформація, особливо для тих, кому цього року відкриваються двері ліцею у широкий світ – випускникам.

Немає коментарів:

Дописати коментар