четвер, 18 квітня 2013 р.

Серія 3. Нарешті про 4 етап олімпіади з економіки

Режисер та в головній ролі: Плитус Вікторія
Масовка: провідні економісти України.


Економіка – надзвичайно важлива наука у сучасному світі. Без неї неможливим є як і гармонійний розвиток особистості, так і певний прогрес суспільства в цілому.  Отримання знань з цієї науки має бути пріоритетом будь-якої ерудованої людини. Розвинена держава повинна стимулювати розвиток економічно грамотної молоді .


Як і з усіх інших базових дисциплін, які вивчаються у школі, з економіки регулярно проводиться Всеукраїнська олімпіада. У 2013 році вона проходила у прекрасному місті Тернополі з 24 до 28 березня. Туди зїхалась талановита молодь з усієї України: від Закарпатської до Луганської областей. Ми також були учасниками цього грандіозного змагання.

Сусіди зустріли нас тепло і привітно.



Назавжди закарбувались у нашій памяті прогулянки по чудовому місту, екскурсія до Збаразького замку, поїздка до 24 школи. Хочемо сказати окреме «спасибі» організаторам. Вони не дозволяли нам сумувати =)


Проте їхали ми, звичайно, не заради прогулянок і екскурсій. Нашою головною метою була перемога. Бажаного першого місця не здобув ніхто з нашої команди, проте ми зуміли привезти додому 8 призових місць (а брало участь в олімпіаді 10 представників нашої області) : 4 других та 4 третіх. Наші старання були належно оцінені. Приємно вразила об’єктивність журі. Їхні оцінки були дійсно справедливими.
У складі команди області, як уже згадувалось, три представники Надвірнянського району (двоє - Надвірнянського ліцею). Усі стали призерами - 2 других та 1 третє місця.

Майже одразу після олімпіади відбувався інший грандіозний захід – Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. Проводився він у столиці нашої держави з 29 березня по 1 квітня. Мені пощастило бути учасником і цього інтелектуального змагання.

Брати участь у конкурсі було надзвичайно приємно. Проживали ми на території еколого-натуралістичного центру.

Змагання проходили у три етапи: заочне оцінювання робіт, написання контрольних робіт з базових дисциплін та власне сам захист. Атмосфера на конкурсі була дуже хорошою.

Проте мене, як жительку західної області, прикро вразило широке використання конкурсантами російської мови.
Загалом, участь у цих інтелектуальних змаганнях залишила про себе тільки позитивні спогади. Ми познайомились з представниками ерудованої молоді інших областей, зустріли знайомих з Турніру та олімпіади, подружились між собою.


Немає коментарів:

Дописати коментар