суботу, 4 листопада 2017 р.

Про 13 без п'ятниць. Казочка 1. Коротка, замість вступу.

У кожному жарті є доля... жарту...

Давним-давно (29 жовтня) тридцять три богатирі (команда Черлені пацьорки), осідлавши своїх Буцефалів, (районівська газелька, водій Іван Іванович) поскакали на 13 богатирсько-лицарський турнір, що цього року відбівався у славному граді Станиславові (Академічний ліцей Івано-Франківської обласної ради)

Довгими віками (від весни 2017 року) богатирі тренувались до турнірних боїв, точили мечі, ламали списи... (готували 20 доповідей). Пройшли навіть невелику переможну війну, але із значними втратами (обласний турнір з економіки)
І нарешті зібрались із своїми суперниками-лицарями: суворими північними вікінгами (це напевно про милих дівчат і хлопців із Полісся), обпаленими вогняними закляттями воїнами-магами (це напевно про Конотоп мова), стрімкими і гнучкими сарацинами (Херсон і Миколаїв?), закованими у залізо рицарями із Левами на щитах (хто ж це?), багаточисельними самураями (хіба що Харків?) та багатьма іншими із 22 князівст, графств та королівств (22 команди із 11 областей).


Зібрались виявити найсильнішого. 
Але спочатку був бенкет у замку графа Потоцького (урочисте відкриття у актовій залі академічного ліцею). На бенкеті не тільки виголошували здравиці королі, князі і магнати, а співали відомі менестрелі та кобзарі із старими та новими сагами, думами та містеріями. (Тицьнути СЮДИ)
Прийшов вітряний ранок, здригнулась під копитами коней земля, почались групові бої на виживання... (чвертьфінальні відбіркові змагання)...
Але про це завтра, малята.
Надобраніч.

Немає коментарів:

Дописати коментар