понеділок, 17 грудня 2012 р.

"Гендляр" у дії

11 грудня - чергове засідання економічного клубу «Гендляр». На занятті присутні важливі гості - Подолюк Світлана Миколаївна, методист  Івано-Франківського ОІППО

Враженнями ділиться учасниця клубу - Андріїв Надія, учениця ІІІ курсу (10 класу)

Після уроків члени клубу зібралися у своєму дружньому колі, щоб удосконалити свої навички в сфері економіки та розвивати підприємницькі здібності. Всі учасники ще напередодні заняття знали, що цікаво та з користю проведуть час, та результат перевершив очікування. Море позитивних емоцій, усмішок,  нових креативних винаходів та непередбачуваних стратегій. А тепер детальніше про те, що ж такого відбувалося.



Всі ми сіли у велике коло і спочатку, щоб відпочити від виснажливих уроків, ми дивилися мультфільм «Азбука грошей», де в зовсім дитячій формі було представлено головні риси успішної людини: наполегливість, працелюбність, кмітливість, рішучість та підприємливість.
Після цього практичний психолог – Тетяна Миколаївна – запропонувала нам написати свої очікування від тренінгу на смайлику. Члени клубу по черзі поділилися своїми бажаннями з іншими.
 

Згодом ми приступили до першого тренінгового заняття: кожному надали малюнок людини, нашим завданням було написати на її голові свою мрію чи мету життя, а на руках та ногах – риси нашого характеру, які допоможуть нам здійснити ту мрію. Після цього ми зачитували і аргументували написи з паперової людинки.
 

Було багато цікавих вражень одне про одного, а мрії такі різні: від мрій про банальне нарешті поспати , до глобальних – виграти на міжгалактичній олімпіаді!
Керівники були дуже задоволені, що нас так захопило це завдання і  все ж ми повинні були рухатися далі. Нашим наступним завданням було створити чітку характеристику будь-кого з присутніх в колі, 5 головних рис ми записували на паперовій долоні. Після цього кожен зачитував риси іншим і ми відгадували про кого ж з нас йдеться. Було дуже цікаво, бо ми підійшли до завдання творчо і банальних рис не писали, писали тільки те, що характеризує тільки обрану нами людину.



А далі почалося найцікавіше – ми поділилися на три команди і вже були суперниками!
Отож, перше, в чому нам довелось позмагатись, було творче завдання: кожна з команд повинна була намалювати портрет успішної людини, написати  10 її рис, а далі гарно представити та захистити свій малюнок від шквалу запитань опонентів.
О, чого тільки ми там не малювали! Були різні бачення на це завдання:одні вважали, що успішна людина обов’язково має бути непримітною і стриманою, а інші, -- що це сильна особистість, яка володіє цілим світом! J А малюнки то взагалі витвори мистецтва! Викликали неймовірно багато усмішок і вражень.


Наступна гра, сповнена суперницьким духом і жагою до перемоги була найцікавішою.
Нам надавалися деякі матеріали (кольоровий папір, клей, трубочки, одноразовий посуд, серветки, ножиці та ін.) і потрібно було зробити з цього новорічну іграшку, та не просто зробити, а ще й вирахувати її собівартість, придумати їй назву, рекламу і презентувати її суперникам.
Учні нашого ліцею завжди відрізнялися своєю креативністю та вигадливістю, тож створювали ту новорічну прикрасу з неабияким азартом і цікавістю. За процесом клопіткої роботи наглянула Світлана Миколаївна Подолюк  і сказала, що ми дуууже молодці.



Коли ми приготували свій товар, то довго думали як його назвати та як представити, також видумували різні стратегії як перемогти.
Отож, вирішальний момент, представлено три товари: «Кільце та його друзі», «Креативний капелюх», «Висульки від фірми Андустран»…голосування..голосування контролюється пильним Олегом Олексійовичем…і...і…і ..підрахунки голосів..і … перемогли висульки!


Ми отримали море вражень, а головне – в такій цікавій формі здобули нові знання.
З нетерпінням чекаємо наступного засідання клубу! :D







Немає коментарів:

Дописати коментар